T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KARATAY - Alaeddin Keykubad İmam Hatip Ortaokulu

Haberler

Nis

Öğrencilerimiz 80  Binde Devri Alem Parkındalar.

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanfdı.Programsa şiirler , dans gösterileri ve yarışmalar düzenlendi.

Nis

Mrt

Elementlerin Koruyucusu ve Konuşan Ihlamur Ağacı kitaplarının yazarı Şenay DEĞERLİ TÜRKMEN okulumuzu ziyaret etti.

Öğrencilerimizle buluştu. Kitapları imzaladı.

Mrt

Hale idlibi 45 kg konya 3.sü

Mobina ozbak 55 kg konya 2.si

Hele idlibi 59 kg konya 5.si

Fikriye urdemir 71.kg konya 5.si olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Zaferin anlamı, milletimizin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğini gösteriyor.

 

İstiklal Marşı'nın Kabulü (12 Mart 1921) ve İstiklal Marşı'nın Önemi:

 

Marşlar bir milletin duygu ve heyecanını yansıtır. Ülkenin bağımsızlığını, bayrağını simgeler. Bunun yanında vatana duyulan sevgi ve bağlılığı ifade eder. Devletlerin bayraklarının yanında, bağımsızlık simgesi olan bir millî marşları vardır. Osmanlı Devleti'nde ise II. Mahmut Döneminde bestelenen Mahmudiye Marşı, millî marş kabul edildi. Padişah değiştikçe millî marşta değişti. I. ve II. Meşrutiyet Döneminde millî marş konusu gündeme gelmiş ancak bir sonuç alınamamıştır. Dolayısıyla Osmanlı Devleti'nin millî bir marşı yoktu. Ama artık milliyetçilik ilkesine dayanan yeni bir Türk Devleti kurulmuştu. Bu nedenle Millî Eğitim Bakanlığı Kurtuluş Savaşı'nın anlamını belirtecek ve yeni devletin bağımsızlığının sembolü olacak millî bir marşın yazılması için 1921 yılında bir yarışma açtı. Yarışmaya 724 şiir katıldı.

 

Yarışmada para ödülü olduğu için Mehmet Akif ERSOY katılmadı. Ancak dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi (Tanrıöver) para meselesinin çözümleneceğini söyleyerek Mehmet Akif ERSOY'dan yarışmaya katılmasını istedi. Çünkü yazılan şiirlerden hiçbiri millî duygularımızı ifade için yeterli bulunmamıştı. Bunun üzerine Mehmet Akif ERSOY Kurtuluş Savaşı'nın en derin heyecanını yansıtan bir şiir yazdı. Kahraman ordumuza ithaf ederek yazdığı şiir, millî marşımız olarak 12 Mart 1921'de II. İnönü Savaşı'ndan önce mecliste kabul edildi. Böylece Türk milletinin, bağımsız yaşama arzusunu dile getiren millî marşı oldu. Cumhuriyet döneminde İstiklal Marşı'nın bestesini Cumhurbaşkanlığı Orkestra Şefi Osman Zeki ÜNGÖR yapmıştır (1930).

 

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; 04.05.2007 tarih ve 5649 sayılı Kanunla " İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir.

 

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 102. yıl dönümü okulumuzda da düzenlenen bir törenle kutlandı.

Mrt

Okulumuz Rehberlik öğretmeni Dilek YÜCEL,  8. sınıflara  LGS tanıtımı yaptı.

Mrt

13-14 şubat  tarihinde yapılan "Yıldız Kızlar  Dart" müsabakalarında okulumuz Konya ikincisi olmuştur.

Sporcularımızı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ülker UFAK'ın hazırlamış olduğu "Kodluyorum" panosunda öğrencilerimiz ders aralarında dijital becelerilerini geliştiriyorlar.

Derslerde de Scratch programlama dilini kullanarak eğlenceli vakit geçiriyorlar. Kendi oyunlarını  kendileri yazıyorlar.

Hem eğleniyor, hem de öğreniyorlar.

Ock

Okulumuz rehber öğretmenleri eşliğinde ayın  en temiz sınıfı seçildi.

Rehber öğretmenlerimizin hazırladığı puan tablosuna göre sınıflarımız değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda haftanın en  temiz sınıfı seçildive öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Bu etkinlikteki asıl amacımız öğrencilerimizin temizlik alışkanlığını kazanmasını sağlayıp bu alışkanlığını yaşadığı sınıftan başlayarak okul, ev, mahalle ve şehrimizde sürdürmesidir.

Ock

İl Eğitim Tarihi Müzesi'ne gezi düzenlendi.

Ock

Bugün okuma saati ve film izleme saati yapıldı.

Ock

Pazartesi günü okulumuzda kermes düzenlendi.

Öğrenciler eğlenceli vakit geçirdiler.

Ara

Din Kültürü öğretmenlerimizden Dilber TANIŞ ve Nihal DURAL  7. sınıflar arası Siyer Yarışması yaptılar.

Yarışma sonunda 7/A sınıfı 1. olmuş ve öğrencilerimiz çok keyifli  zaman geçirmişlerdir.

Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'imizin 100. yılına iz bırakacak etkinlikler yapıldı.

Bu kutlamada emeği geçen Şerife KOÇKUZU öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.