KONYA / KARATAY - Alaeddin Keykubad İmam Hatip Ortaokulu

May

Okulumuz 6/B ve 6/C sınıflarıyla birlikte Mevlana müzesi,Çanakkale Şehitliği ziyaret edilmiş ve Konya panorama müzesi gezilmiştir.23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve spor Bayramlarımız münasebetiyle şehrimizde bulunan şehitliğe düzenlediğimiz geziyle öğrencilerimize bugünlere gelmemizde çok büyük emekleri olan şehitlerimiz hatırlatılmak istenmiştir.Gezimiz sırasında Kurtuluş savaşımızda verilen mücadele ve Milli egemenliğin gerçekleşme süreci hakkında öğrencilerimize bilgi verilmiştir.

Ayrıca Mevlana Müzesi gezimiz sırasında şehrimizin manevi mimarı Mevlana hazretleri ve öğretisi hakkında öğrencilerimize bilgi verilmiştir.Ayrıca müze içinde El yazması Kuran-ı Kerim be dünyanın en küçük Kuran-ı Kerimi öğrencilerimizin ilgisini çekmiştir.

Konya Panorama Müzesi ise şehrimizin kültürel değerlerini yansıtan ilginç ve zevkli bir alan olarak gezilerek gezimiz tamamlanmıştır.

Bu geziyi düzenleyen sosyal bilgiler öğretmeni Şerife KOÇKUZU'ya teşekkür ederiz.

May

Görsel sanatlar öğretmenimiz Şerife Funda ÖZYURT TEZCAN'a teşekkür ederiz.

May

“Daha yeşil bir okul” sloganıyla başlattığımız kampanya kapsamında çocuklarımız sevdiği meyvelerin fidanlarını okula getirerek ağaç dikimi heyecanı yaşadı. Öğrencilerimiz  okul bahçesinde   dut ve elma fidanlarını hasan Hüseyin Avcı hocamızın yardımıyla toprakla buluşturdu; ağaçların can suyunu verdi.

Doğaya karşı merhametli ve duyarli çocuklar yetiştirmek istiyor, doğaya sahip çıkmaları için bu tür faaliyetleri okul olarak çok önemsiyoruz.

Bu etkinlik için Din Kültürü öğretmenimiz Hasan Hüseyin Avcı ve görsel sanatlar öğretmenimiz Şerife Funda Özyurt Tezcan'a teşekkür ederiz.

May

DYK 'ya katılan öğrencilerle Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz Hasan Hüseyin Avcı ile birlikte pikniğe gittiler.

Nis

Sayın öğretmenimiz Nur VATANSEVER okulumuzdaki öğretmenlerimizle buluştu.

Nur öğretmenimiz okulumuzda 20 sene sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yapmış ve bu okuldan emekli olmus.

Herkes açısından çok hoş sohbet gerçekleşti.

Nis

Din eğitim uzamnı Fatıma AKÖZ okulumuzdaki öğrencilere "Sorumluluk Nedir?" konulu sunumu yaptı.

Öğrencilerimizin ilgisi ve katılımı çok güzel olmuştur.

Nis

Okulumuzda Ramazan ruhunu yaşatabilmek bu ayda yardımlaşmanın önemini öğrencilerimize daha iyi kavratabilmek amacıyla  sadaka kutusu uygulaması başlatılmıştır.Öğrenciler ve öğretmenlerimiz uygulama konusunda bilgilendirilmiştir.

Okulumuzda ihtiyaçlı öğrencilere yardım etmek ve bayramlık ihtiyaçları olan öğrencilerimizin bu ihtiyaçlarını gidermek amacıyla başlatılan uygulama yoğun ilgi görmüştür.

Bu ilgi dolayısıyla uygulamamız ramazan ayının sonrasında da devam edecektir.

Nis

Okulumuzun her  katında bulunan kolidorlara Oyun Köşerleri oluşturuldu.

Bazı katlarımızda satranç bazılarındaysa mangala oyunları yerleştirildi.

Nis

10-14 Nisan tarihleri arasında okulumuzda öğrenim gören 8. Sınıf öğrencilerimize yönelik LGS başvuru klavuzu, sınavlı sınavsız alan liselerin puanları ve meslek liselerinin alanları hakkında bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünde okulumuz salonunda yapılan programda anıldı.

Vatanımız için canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyoruz.

Okulumuz ingilizce öğretmeni Saadet SAİNKAPLAN yönetiminde hazırlanan program çok beğeni aldı.

Başta öğrencilerimiz, piyanoda müzik öğretmenimiz Hasan PINARBAŞI, sergi düzenleyen resim öğretmenimiz Şerife Funda ÖZYURT, Kur'an-ı Tilavetinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Mehmet Emin PINAR, bilgisayarda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni  Ülker UFAK ve desteklerini esirgemeyen Matematik öğretmenimiz Gökhan ÇAY'a teşekkür eederiz.

Programımızdan kareler ve videolar...

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Portalı'nda yer alan kazanım testleri, EBA Kazanım Değerlendirme Testleri ve http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr/ , https://ods.eba.gov.tr/ adreslerinden aktif kullanımı için öğrenciler teşvik edildi.

Mrt

Öğrencilerimiz ders saati bittikten sonra okulumuzun kütüphanesinde araştırma yapabiliyorlar.

Mrt

Teknoloji Tasarım dersinde öğrencilerimiz çeşitli konularda  afişler hazırladılar.

Aynı zamanda Web araçlarından olan "Canva" ile afişler hazırlaması anlatıldı.

Mrt

Öğrencilerimiz okulumuzun  bünyesinde olan Seramik Atölyesinde kursa katılıyorlar.

Mrt

Emekli Fen Bilimleri Öğretmenimiz Mustafa Öğredik,  öğrencilerimiz tarafından okulumuza davet edildi.

Öğretmenimiz Mustafa Öğredik , öğrencilerimizle buluştu.